Din Ekonomi

Rutger Arnhult köper in sig i fintechbolaget Nortmill

Northmill Bank tar in 250 kronor och rundan leds av Rutger Arnhults M2 Asset Management. Pengar kommer användas för en satsning i Europa.

Företaget Northmill Bank fick sin banklicens först 2019 och har i nuläget verksamhet i Norge och Sverige. Men i och med den nya investeringsrundan vill Northmill expandera till Europa och övriga världen. Efter investeringsrundan där M2 Asset Management var den största investeraren värderas företaget nu till 1,8 miljarder svenska kronor.

“”Vi har följt deras resa under en tid och imponerats över både grundarna och bolaget. Bankmarknaden är på god väg att förändras och vinnarna blir de som bäst kan anpassa sig till den nya digitala verkligheten. För mig är det här en investering i ett techbolag med långsiktiga ägare som bara är i början av sin resa. Jag ser stor tillväxtpotential i banken”, säger Rutger Arnhult till Di Digital.

Northmill erbjuder huvudsakligen sparkonton och krediter och har haft en stor framgång sedan lanseringen men inte utan hinder på vägen. Northmill fick kritik ifrån Konsumentverket för marknadsföring av sitt kreditkort, då man marknadsförde hur sitt kreditkort var helt ”avgiftsfritt”. Kortet togs bort enbart sex månader efter lansering men nu går det att ansöka igen på Northmill Banks hemsida. Termerna om ”helt avgiftsfritt” är nu borttagna och det finns tydligare information att läsa om.

”Vi känner oss glada att kunna välkomna så kompetenta och erfarna ägare till vår växande neobank. Våra investerare delar vår syn om att framtidens bank byggs genom att lyssna in och ta fram produkter som verkligen hjälper kunder förbättra sin privatekonomi”, säger Northmills vd och medgrundare Hikmet Ego enligt Breakit.

Det här är Northmill

Northmill fick sin banklicens så sent som 2019 och sedan dess har de hunnit med lansera flertalet finansinriktade produkter och har idet ett brett utbud riktade mot privatpersoner.

  • Kreditkort
  • Samlingslån
  • Kreditkonto
  • Sparkonto
  • Försäkringar
Shopping Cart