Din Ekonomi

Vad är ett omläggningslån?

Har du dragit på dig en mängd med olika smålån och insett att den totala, månatliga kostnaden med alla räntor och extra avgifter blir väldigt dyr varje månad? Har du svårt att sköta din återbetalning varje månad? I så fall kan du undersöka om ett omläggningslån kan underlätta din situation. Idén med ett omläggningslån är att baka ihop alla dina smålån till ett större lån för att få ner räntorna och avgifterna. Ett omläggningslån kan hjälpa dig att få din ekonomi på rätt väg och spara pengar varje månad.

Kort summering om omläggningslån

Har du hört talas om ett omläggningslån förut? Ett annat namn för detta lån är samlingslån. Ett samlingslån antyder som namnet att man bakar ihop alla smålån för att ta ett stort lån, alltså ett omläggningslån.

Att samla alla sina mindre krediter i ett större lån som ett privatlån kan du oftast erhålla en bättre ränta och sänka dina månadskostnader betydligt. Omläggningslån hjälper dig att få en överblick över din privatekonomi med många smålån och krav.

Ett omläggningslån är ett privatlån som du tar för att betala av dina skulder och samla dem i ett större lån för att spara pengar. Att låna för ett omläggningslån är väldigt vanligt och smidigt. De senaste åren har fler svenskar tagit omläggningslån för att bli av med dyra smålån och dyra krediter utan säkerhet. Hög ränta är oftast enkel att ignorera när man lånar pengar. Krediter tas utan att man kanske har budgeterat för dem eller hur man ska återbetala dessa. Tillslut hamnar man i en ond cirkel där man måste ta nya krediter för att betala sina månatliga återbetalningar. Därför kan ett omläggningslån vara en utväg för att slippa detta.

När bör man ta ett omläggningslån

Man ska ta ett omläggningslån när man har många krediter med en hög ränta. Man behöver inte vara i en ekonomisk knipa för att ansöka för ett omläggningslån utan man kan ansöka för ett omläggningslån när man vill. Att ansöka för ett omsättningslån är ett steg för att sänka sina månadskostnader. Du kommer få en bättre överblick på din privatekonomi med ett omsättningslån. Ett omsättningslån är inte ett konsumtions lån utan ett knep för att få mer kontroll över sin belånade ekonomi.

Att låna 20 000 kronor ifrån 5 olika långivare är oftast dyrare än låna 50 000 kronor ifrån en långivare. På detta sättet kan ett omläggningslån hjälp dig genom det högre lånet.

Om du går i tankarna efter denna artikeln att ta ett omläggningslån kan det hjälpa dig göra en jämförelse. Jämför hur mycket pengar de olika små lånen kommer kosta dig att återbetala, ränta och avgifter och ta reda på vad ett större privatlån skulle kosta dig!

Spara pengar med ett omläggningslån

Med ett omläggningslån kan du spara mycket pengar i extra ränta och avgifter. Tack vare detta sparar man ner sin månadskostnad. Med ett hopbakningslån kan man spara pengar.

Lägre ränta

Att erhålla en lägre ränta är kanske den största fördelen med ett omläggningslån. Räntan för ett privatlån är som oftast avsevärt lägre mindre än lån som snabblån eller mikrolån. Med ett privatlån kan man spara mycket pengar. På större lånebelopp får man lägre ränta än på små belopp.

Bli av med alla småavgifter

När man sitter med flera olika krediter har man även flertalet aviavgifter man inte tänker på. Man kan även ha flera uppläggningsavgifter.

Lägre avbetalning per månad

När du tar ett privatlån för att använda de till omläggningslån så lånar du en större summa med en längre löptid. När du har lån med en längre löptid blir din månadsavgift lägre eftersom man då har mer tid på sig att betala av lånet.

Det finns många bra fördelar med ett omläggningslån. Något man måste ha i beaktning att ett privatlån oftast har en längre löptid. Ett privatlån kan i längden bli dyrare trots en lägre månadsavgift. Var noga med att undersöka och jämföra långivare när du ska ansöka om ett omläggningslån.

Det är av yttersta viktigt att göra en jämförelse för att hitta det bästa erbjudandet och den bästa lösningen för ditt lån. Man bör inte stressa fram ett omläggningslån utan man bör jämföra de olika räntorna och avgifter för att finna det billigaste lånet för dig.

Vem kan ta del av ett omläggningslån?

Alla som har flertalet krediter kan ansöka om ett omläggningslån från en svensk bank eller långivare. Det är upp till varje enskild kreditgivare att avgöra om du ska godkännas för ett omläggningslån. Ett omläggningslån är en typ av privatlån och därför gäller samma ansökningskrav för omläggningslån som för ett privatlån.

  • Svensk medborgare
  • Ålder
  • Betalningsanmärkningar
  • Kreditupplysning

Man måste vara myndig och svensk medborgare. Man bör inte även ha betalningsanmärkningar och ett skuldkonto hos Kronofogden. Ett omläggningslån är en helt vanlig procedur och det krävs en kreditupplysning som för alla andra typer av lån. Långivaren vill se att du har en bra betalningsförmåga och kan återbetala ditt omläggningslån. Långivarna kommer förklara för dig hur du lägger upp ett omläggningslån på bästa sätt. När du har erhållit ditt omläggningslån så ska du betala av alla dina små krediter och sedan enbart betala av vad som är kvar på ditt kvarvarande lån, alltså ditt omläggningslån. Allt detta går väldigt enkelt. Har du många krediter som du kan förvandla till ett omläggningslån kan du säkerligen spara tusentals kronor varje månad och erhålla en lägre ränta och mindre avgifter.

Omläggningslån med eller utan säkerhet?

När du ska ansöka om ett omläggningslån har du två olika alternativ. Att ansöka om ett lån med eller utan säkerhet är alltid frågan. Ett lån med säkerhet ansöker man hos någon av de stora gamla bankerna. Då måste man tillexempel ha en hög kreditvärdighet och kunna presentera en ypperlig ekonomi.

Om man inte vill eller kan låna hos någon av de stora gamla bankerna kan man ansöka om ett omläggningslån hos en kreditgivare. De olika kreditgivarna ger olika hög ränta, allt beror på hur bra kreditvärdighet du som låneansökare har.

Shopping Cart