Din Ekonomi

Wise Skicka Pengar Recension

Wise erbjuder ett billigt sätt att skicka pengar från Sverige till dussintals länder och har några av de bästa växelkurserna.

Det finansiella teknikföretaget Wise, tidigare TransferWise, erbjuder ett billigt sätt att skicka pengar från Sverige till cirka 80 länder. Växelkurserna är några av de bästa du hittar. Du kan finansiera en Wise-penningöverföring på olika sätt, till exempel med ett bankkonto eller kreditkort, men mottagare måste ha ett bankkonto.

Wises webbplats är enkel. Hemsidan har en kostnadskalkylator som gör det enkelt att se avgifter och priser, och vanliga frågor är välorganiserade och användbara. När du är klar med att konfigurera en överföring garanteras priserna och du kan avbryta överföringar som inte har konverterats eller betalats ännu. Användare betygsätter Wises iOS- och Android-mobilappar högt. Installation och inloggning är lätt; du kan registrera dig för Wise genom att använda en e-postadress eller synkronisera ditt Apple-, Google- eller Facebook-konto, vilket inte är typiskt för en överföringsleverantör.

Fördelar

  • Människor som vill ha låga kostnader och en gedigen webbupplevelse när de skickar pengar internationellt.
  • Leverans inom några minuter. Snabb leverans är möjlig vid överföringar med betal- eller kreditkort
  • Låga avgifter. Den fasta kostnaden för många länder är en kombination av ett fast belopp runt 1 USD och mindre än 1 % av överföringsbeloppet. Kreditkortsavgifterna är högre. Att använda en ACH-överföring från ditt bankkonto eller ett betalkort brukar vara billigare. Om du betalar med en banköverföring till Wise kommer din avgift att likna vid överföring via ACH, men din bank kommer sannolikt att debitera dig.
  • Inga prispåslag. Till skillnad från banker och andra leverantörer av pengaöverföringar tar Wise inte ut en växelkurspåslag på sina överföringar. Den riktar in sig på mellanmarknadskursen, som fluktuerar minut till minut.

Nackdelar

  • Långsammare leveranstider för banköverföringar än andra leverantörer. Överföringar finansierade med bankkonton kan ta över en vecka, eftersom varje steg i processen (Wise mottagning, konvertering och leverans) kan ta dagar. Men för de fyra länderna vi analyserade (Indien, Mexiko, Tyskland och Storbritannien) är den genomsnittliga totala tiden upp till tre eller fyra arbetsdagar.

Wise Transfer alternativ

  • Skicka pengar med Wise genom både hemsidan och via den mobila appen
  • Betalningsalternativ: Bankkonto (Swift, Iban eller banköverföring, kreditkort, debitkort, Apple Pay eller Google Pay.)
  • Leveransalternativ: Endast bankkonto. Observera att andra leverantörer har kontantutlämningsställen utomlands som gör det möjligt att skicka pengar till de som inte har bankkonton.
  • Överföringsgränser: Miniminivåer varierar beroende på destination men kan vara så lite som motsvarande 100 svenska kronor för de länder vi analyserade; Maximal för de flesta svenskar är 20 000 svenska kronor per dag.
Shopping Cart